Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.

Hoppa till innehåll

Meny

Stäng
63°0'N 12°12'E Sörviken 140, 872 96 Bjärtrå High Coast, Sweden
+46 (0) 612 530 60 info@highcoastwhisky.se @highcoastwhisky
Meny

Besök oss

Sommaren på High Coast Whisky

Sommaren 2020 blir inte riktigt som andra somrar men från den 15 juni kommer vi som vanligt att ha vårt besökscenter öppet varje dag fram till augusti. Vi kommer att ha fler event som fatägardagar och whiskykvällar än nån sommar tidigare.

Det kan komma förändringar i öppettider om rekommendationer och regler ändras men vi håller tummarna för att sommaren blir riktigt fin och att vi kan välkomna er som vanligt, självklart med full hänsyn till de regler som gäller för restauranger och besöksmål i övrig. Observera att vi inte kan ta fler än 15 personer samtidigt på guidade turer pga rådande situation vilket gör att vi inte kan garantera plats på drop-in.

Restaurangen serverar en härlig sommarmeny som du hittar här

Från den 15/6 har vi öppet varje dag

Sommartider betyder rejäla öppettider, så här ser våra ut tills vidare: (Bokning görs till besok@highcoastwhisky.se)

Besökscenter, restaurang och shop
Måndag–onsdag kl.11.00 – 18.00 (köket stänger 17.00)
Torsdag – lördag kl. 11.00 – 21.00(köket stänger 20.00)
Söndag kl. 12.00 – 16.00

Besökscenter,restaurang och shop from10/8
Måndag-Torsdag 11.00-16.00
Fredag-Lördag 11.00-21.00
Söndag 12.00-16.00
Visningar 13,00 dagligen


Guidade visningar 
Kl 13.00
Visningen kostar 150kr per person
(Observera att vi inte tar fler än 15 personer per grupp pga rådande situation vilket gör att vi inte kan garantera plats)

Whiskyprovning
Kl 14.30 sju dagar i veckan
Provningen kostar 275kr per person

Husbil
Ställplats för husbil kostar 300kr (gäller överallt på området)
Då får ni tillgång till vårat servicehus.
Betala och få anvisning i Besökscentret

Härlig mötesplats för både människor och whisky

Med utsikt över den majestätiska Ångermanälven, på en kulle med den historiska destilleribyggnaden som närmaste granne ligger vårt Besökscenter. Här finns vår fina restaurang och whiskybar med en stor uteplats i solen, här finns moderna konferens- och möteslokaler samt en High Coast-shop.
I vår restaurang lagar vi mat från grunden med betoning på lokala råvaror och smakupplevelser.
Visitor Center är en härlig mötesplats under alla årstider för whiskyvänner, grupper och företag som vill ta del av en unik whiskyupplevelse.

Vill ni boka så kontakta oss på besok@highcoastwhisky.se

Restaurang & whiskybar

Vår restaurang är en skön mötesplats där smaker, upplevelser och gott värdskap står i fokus. I en unik miljö njuter ni av vällagad mat och passande drycker. 

Vår restaurang är en skön mötesplats där smaker, upplevelser och gott värdskap står i fokus. I en unik miljö njuter ni av vällagad mat och passande drycker. Vår whiskybar har naturligtvis ett brett utbud av våra buteljeringar. 

Läs mer om vår restaurang, öppettider och menyer.

Whiskyprovningar

Har du inte upplevt en High Coast-provning ska du absolut boka in en whiskykväll med oss. På High Coast Distillery jobbar några av Sveriges mest kunniga och omtyckta provledare som gärna fyller en kväll med kunskap, anekdoter och fantastiskt bra whisky.  Självklart har du alltid möjlighet att köpa ditt eget whiskyfat.

Whiskyprovning i den vackra restaurangen på High Coast Distillery.

Läs allt om våra provningar.

Guidade visningar på destillieret

En guidad tur runt destilleriet är ett måste vid ett besök hos oss. Under en dryg timme går ni tillsammans med en av våra duktiga guider runt och följer råvarornas väg från vår maltsilo fram till lagerhuset. Efter turen är ni varmt välkomna att köpa smakprov av vår whisky i baren.
(Observera att vi inte tar fler än 15 personer per guidad tur pga rådande situation vilket gör att vi inte kan garantera plats vid drop-in)

Läs mer om våra guidade visningar av destillieret.

Konferens på High Coast Distillery

I vårt visitor center finns utmärkta konferensmöjligheter i perfekt anpassade lokaler intill restaurangen. Vi har både större mötesrum för upp till 45 personer samt mindre grupprum, alla med modern utrustning för möten och presentationer. 

Vi har perfekta konferensmöjligheter med fullservice vad gäller mat, dryck och aktiviteter.

Läs mer om vår konferensverksamhet

The High Coast Whisky Insider