Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.

Hoppa till innehåll

Meny

Stäng
63°N 17°E Sörviken 140, 872 96 Bjärtrå High Coast, Sweden
+46 (0) 612 530 60 besok@highcoastwhisky.se @highcoastwhisky
Meny

Besökscenter

Klicka på Restaurang 63°N för att läsa mer om Förarens fördel!

Visningar och provningar

Under visningen får man en historisk bakgrund och besök i destilleri och lagerhus. (Ca 70 min)
Provningen innehåller fem sorter – våra Origins plus en överraskning. (ca 70 min)
Förbokning rekommenderas och görs på knappen ovan.
Visningar 195 kr per person
Provningar 350 kr per person

Vintern och våren på Destilleriet

Från den 6 januari vi öppet fredag-lördag. Fredagar serverar vi dagens lunch. Fredag och lördag håller vi öppet från lunch till kväll och bjuder in till visning och provning på lördagar.

Fatägardagar

För dig som är fatägare har vi våra omtyckta fatägardagar. Det ingår guidad visning, lunch, whiskyprovning, lägereld plus att du själv får ta ut fatprov från ditt eget fat. I mån av plats kan man även delta utan att vara fatägare.
Pris 850 kr/pers, exkl kostnad för fatprov.

Vårens fatägardagar: 18/2, 1/4 samt 6/5.

Manager Tour

Är du intresserad av fördjupad visning så erbjuder vi en Manager Tour. Du får en mer ingående beskrivning av hela processen med destillerichefen eller kvalitetsansvarig, en tur som tar ca 90 min. Pris 3000 kr för max 8 personer. Denna tur genomförs endast efter överenskommelse genom att kontakta besok@highcoastwhisky.se. Detta är en visning som behöver planering så maila önskemål i god tid.

Med utsikt över den majestätiska Ångermanälven, på en kulle med den historiska destilleribyggnaden som närmaste granne ligger vårt Besökscenter. Här finns vår fina restaurang 63°N och whiskybar med en stor uteplats i solen, här finns moderna konferens- och möteslokaler samt en High Coast-shop.
I vår restaurang lagar vi mat från grunden med betoning på lokala råvaror och smakupplevelser.
Besökscentrum en härlig mötesplats under alla årstider för whiskyvänner, grupper och företag som vill ta del av en unik whiskyupplevelse.

Har ni frågor så kontakta oss på besok@highcoastwhisky.se

Restaurang & whiskybar

Vår restaurang är en skön mötesplats där smaker, upplevelser och gott värdskap står i fokus. I en unik miljö njuter ni av vällagad mat och passande drycker.

Vår whiskybar har naturligtvis ett brett utbud. Allt från våra Origins till möjligheten att prova något av det allra första vi fyllde i slutet av 2010. Beställ en provningsbricka så får du en kul upplevelse, om du inte väljer att delta i en whiskyprovning med någon av våra duktiga provningsledare.

Våra största bord rymmer 10 personer. Det går självklart att vara fler än så, men då delar vi upp ert sällskap på flera bord. Varmt välkomna!

Whiskyprovningar

Har du inte upplevt en High Coast-provning ska du absolut boka in en whiskykväll med oss. På High Coast Distillery jobbar några av Sveriges mest kunniga och omtyckta provledare som gärna fyller en kväll med kunskap, anekdoter och fantastiskt bra whisky.  Självklart har du alltid möjlighet att köpa ditt eget whiskyfat.


Läs allt om våra provningar.

Guidade visningar på destillieriet

En guidad tur runt destilleriet är ett måste vid ett besök hos oss. Under en dryg timme går ni tillsammans med en av våra duktiga guider runt och följer råvarornas väg från vår maltsilo fram till lagerhuset. Efter turen är ni varmt välkomna att köpa smakprov av vår whisky i baren.

Läs mer om våra guidade visningar av destillieret.

Konferens på High Coast Distillery

I vårt visitor center finns utmärkta konferensmöjligheter i perfekt anpassade lokaler intill restaurangen. Vi har både större mötesrum för upp till 45 personer samt mindre grupprum, alla med modern utrustning för möten och presentationer. 

Vi har perfekta konferensmöjligheter med fullservice vad gäller mat, dryck och aktiviteter.

Läs mer om vår konferensverksamhet

The High Coast Whisky Insider

Registrera dig och ta del av det senaste inifrån destilleriet