Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.

Hoppa till innehåll

Meny

Stäng
63°0'N 12°12'E Sörviken 140, 872 96 Bjärtrå High Coast, Sweden
+46 (0) 612 530 60 info@highcoastwhisky.se @highcoastwhisky
Meny

The Festival 2020

Till våra festivalbuteljeringar väljer vi omsorgsfullt ut några av våra bästa fat. Receptet till årets festivalbuteljering kommer från enbart orökigt whisky som lagrats på bourbonfat och ny kolad amerikansk ek.

Till våra festivalbuteljeringar väljer vi omsorgsfullt ut några av våra bästa fat. Receptet till årets festivalbuteljering kommer från enbart orökigt whisky som lagrats på bourbonfat och ny kolad amerikansk ek.

  • 100% orökig whisky som lagrats på tre stycken 200-liters bourbonfat i 7,03 år samt ett 200-liters fat av ny kolad amerikansk ek. Whiskyn i detta fatet har först lagrats i 3,3 år på Bourbonfat och sedan överflyttats för en lagring på ytterligare 4,47 år på amerikansk ek.

    The Festival 2020 är varken kylfiltrerad eller färgad.

  • Bourbonfaten på 200 liter levererades nytömda från Kentucky. Fatet av amerikansk ek på 200 liter är kolat och bundet av Kelvin cooperage i Louisville, Kentucky.
    Faten har fram till oktober 2014 lagrats i ett fuktigt lagerhus och tappat en del i alkoholstyrka. Från oktober 2014 till maj 2020 har faten lagrats i en torrare miljö i Box lagerhus nummer 3.

    2020-05-19 till tömdes 601 kg till blandningstank och alkoholhalten justerades från 62,4 % till förutbestämda 54,3 % i samband med buteljering.
    The Festival 2020 buteljerades 2020-05-19 i en upplaga av 1500 flaskor + 43 st för mässor och provningar.

    Vi rekommenderar att The Festival 2020 får luftas i glaset en stund för att komma till sin rätt. Tillsätt gärna ett par droppar vatten för att lyfta fram dofterna i glaset.

  • Jäst: Fermentis Safwhisky M-1

    Malt: Pilsnermalt från Vikingmalt i Halmstad.

    Ingående kornsorter: Tipple, Scarlett, Rosalina och Quench

    Processvatten: Från Bålsjön, filtrerat genom sand- och kolfilter.

    Kylvatten: Från Ångermanälven

    Ingående batcher: 262B-267B, 289A-294B, 436B-468B

    Batchstorlek: 1,2 ton malt

    Genomsnittlig jästid: 80 timmar i rostfria jäskar.

    Destillerad mellan 2012-05-18 – 2013-05-06.

    Första skärning av hjärtat: 13 minuter huvud (försprit)

    Andra skärning av hjärtat: 67 % ABV (20°C)

  • Alkohol: 54,3 % % ABV
    Ålder: 7,03-7,77
    Fenolhalt: 0 ppm
    Fat: Bourbon och ny amerikansk ek
    Antal flaskor: 1 543 st
    Flaskvolym: 500 ml
    Pris: 995 SEK

Tidigare buteljeringar

Vår whisky berättar historien om vårt arv, vår miljö och händelser som format vår historia

The High Coast Whisky Insider