Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.

Meny

Stäng
63°0'N 12°12'E Sörviken 140, 872 96 Bjärtrå High Coast, Sweden
+46 (0) 612 530 60 info@highcoastwhisky.se @highcoastwhisky
Meny

The Festival 2018

Festival 2018 är som de tidigare festivalutgåvorna framförallt ett resultat av noggrant och kreativt fatarbete där nya ekfat när den röda tråden. 2018 år upplaga är en rökig, bourbonlagrad whisky med karaktäristiska drag av nya amerikanska ekfat.

Till våra festivalbuteljeringar lägger vi extra stor vikt vid urvalet av fat. Buteljeringarna är exklusiva, endast ca 1000 flaskor, vilket gör att vi provar många fat för att hitta de få fat som verkligen levererar rätt smakbild. Receptet till årets festivalbuteljering kommer från enbart rökigt whisky som lagrats i dryga 5 år på 200-liters bourbonfat. Festival 2018 har också rejäla fatinslag från slutlagring på nya amerikanska ekfat.

  • Recept

    100% rökig whisky som lagrats på 200-liters bourbon fat i 5,42 år och sedan slutlagrats på 40-liters ny amerikansk ek i nästan 14 månader.

    The Festival 2018 är varken kylfiltrerad eller färgad.

  • Ingående fat

    Bourbonfaten på ca 200 liter levererades nytömda från Kentucky. Faten av amerikansk ek på 40 liter är kolade och bundna av Thorslundkagge.
    Faten har fram till oktober 2014 lagrats i ett fuktigt lagerhus och tappat en del i alkoholstyrka. Från oktober 2014 till augusti 2018 har faten lagrats i en torrare miljö i Box lagerhus nummer 3.

    2018-08-15 till tömdes 428 kg till blandningstank och alkoholhalten justerades från 59,35 % till förutbestämda 54,5 % i samband med buteljering.
    The Festival 2018 buteljerades 2018-08-15 i en upplaga av 1000 flaskor + 20 st för mässor och provningar.

    Vi rekommenderar att The Festival 2018 får luftas i glaset en stund för att komma till sin rätt. Tillsätt gärna ett par droppar vatten för att lyfta fram dofterna i glaset.

     

  • Ingredienser

    Jäst: Fermentis Safwhisky M-1

    Malt: Pilsnermalt från Castle Maltings i Belgien

    Ingående kornsorter: Henley, Sebastian

    Processvatten: Från Bålsjön, filtrerat genom sand- och kolfilter.

    Kylvatten: Från Ångermanälven

    Ingående batcher: 189B-195B

    Batchstorlek: 1.2 ton malt

    Genomsnittlig jästid: 80 timmar i rostfria jäskar.

    Destillerad mellan 2012-05-21 till 2012-09-03

    Första skärning av hjärtat: 30 minuter huvud (försprit)

    Andra skärning av hjärtat: 60 % ABV (20°C)

  • Fakta

    Alkohol: 54,5 % ABV % ABV
    Ålder: 6,47 år
    Fenolhalt: 40 PPM
    Fat: Bourbon - Ny amerikansk ek
    Antal flaskor: 1 000 st
    Flaskvolym: 50 ml
    Pris: 995 SEK

The Festival

The Festival är en serie exklusiva buteljeringar skapade som en hyllning till vår Whiskyfestival, vilken hålls årligen sista helgen i juni. The Festival kan endast köpas av besökare på Whiskyfestivalen. Varje år skapas en ny whisky och buteljeras i ca 1000 flaskor

The High Coast Whisky Insider