Small batch 9
High Coast Small Batch är samlingsnamnet för de utgåvor som buteljeras i små upplagor för en utvald och exklusiv marknad. Till varje Small Batch väljs endas något eller några enstaka fat ut. Varje utgåva skiljer sig därmed från sina föregångare.

Även om smakbilderna är helt väsensskilda, så bär de ändå High Coast signum – en tydlig destillerikaraktär med det där lilla extra, en egen stil och ett eget uttryck. Alla Small Batch är självklart buteljerade utan färgning och kylfiltrering. Small batch produceras i huvudsak för marknader utanför Sverige. Small Batch 9 buteljerades exklusivt för Taiwan, i en upplaga om 1200 flaskor.

-
Small batch 9 är helt orökt där 86,28% har lagrats på sherryfat och 13,72% lagrats på ny kolad amerikansk ek.
Första skärning av hjärtat:
Orökt recept: 13 minuter huvud (försprit)Andra skärning av hjärtat:
Orökt recept: 67 % ABV (20°C) -
Sherryfaten har lagrats i ett fuktigt lagerhus och tappat en del i alkoholstyrka.
Det amerikanska ekfatet har lagrats i en torrare miljö i Box lagerhus nummer 3.2018-12-12 tömdes faten på 522,6 kilo whisky och styrkan reducerades från 60,96 % till 56 % ABV före buteljeringen.
Totalt 1200 flaskor buteljerades 2018-12-12 till Small batch 9 och den buteljerades exklusivt för Taiwan.
-
Jäst: Fermentis Safwhisky M-1
Malt: Pilsnermalt från Vikingmalt i Halmstad.
Processvatten: Från Bålsjön, filtrerat genom sand- och kolfilter.
Kylvatten: Från Ångermanälven
Batchstorlek: 1200 kg malt / 6300 liter vört
Ingående batcher:82B-103B, 125A-132A, 174A-183B, 308B, 330A-344A
Genomsnittlig jästid: 80 timmar i rostfria jäskar.
Destillerad mellan 2011-06-22 till 2012-10-23
-
Alkohol: 56 % ABV % ABV
Ålder: 6,13 - 7,24 år (Medel: 6,82 år)
Fenolhalt: 0 ppm
Fat: Oloroso sherry, Amerikansk ek
Antal flaskor: 1 200 st
Flaskvolym: 500 ml
Pris: 0 SEK
Small Batch
Small Batch är vårt samlingsnamn för små, exklusiva buteljeringar som oftast görs för en speciell marknad. De är alla baserade på få utvalda fat och ingen produkt är den andra helt lik. Small Batch är en pågående serie som får nya uttryck varje gång. Vissa buteljeringar görs endast för olika exportmarknader medan andra är tillgängliga i ett bredare perspektiv. Utgångspunkten är alltid utvalda fat, intressanta smakbilder och små serier.