Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.

Hoppa till innehåll

Meny

Stäng
63°N 17°E Sörviken 140, 872 96 Bjärtrå High Coast, Sweden
+46 (0) 612 530 60 besok@highcoastwhisky.se @highcoastwhisky
Meny

Atmosfär – SAS Exclusive no 1

Det var både roligt och ärofyllt att få uppdraget att skapa en single malt exklusivt för resenärerna ombord i SAS business class. Resultatet blev Atmosfär, en lätt rökig whisky med mycket karaktär i smaken, för en högtflygande smakupplevelse.

High Coast Whisky Atmosfär

Whiskyn är i huvudsak baserad på vårt orökta recept. Den har lagrats på både bourbonfat och nya amerikanska ekfat. Atmosfär är buteljerad på 500 ml flaskor och finns endast att köpa ombord på SAS business class. Atmosfär är likt alla buteljeringar från High Coast varken färgad eller kylfiltrerad.

High Coast Whisky Atmosfär
  • DoftTorv, vanilj, mogna päron, kokos
  • SmakSöt bourbonvanilj, lätt kryddig ek, en stillsam fruktig rök
  • EftersmakLång och elegant, söta toner, rostad ek
Det går inte att inte bli imponerad av denna whisky

Tjeders Whisky, tjederswhisky.se

  • 86,2 % är orökt whisky.
    13,8 % är rökig whisky med 46 ppm fenolhalt.

    Första skärning av hjärtat:

    Orökt recept: 13 minuter huvud (försprit)
    Rökigt recept: 30 minuter huvud (försprit)

    Andra skärning av hjärtat:

    Orökt recept: 67 % ABV (20°C)
    Rökigt recept: 60 % ABV (20°C)

  • 72,8 % har lagrats på 200 liter stora first fill bourbonfat, levererade nytömda från Kentucky. Ett ingående bourbonfat är ombundet från 200 liter till quarter cask av Speyside Cooperage.
    27,2 % har lagrats på nya amerikanska ekfat tillverkade av Kelvin Cooperage i Louisville, Kentucky.

    Faten har fram till oktober 2014 lagrats i ett fuktigt lagerhus och tappat en del i alkoholstyrka. Från oktober 2014 till januari 2020 har fatet lagrats i en torrare miljö i lagerhus nummer 3.

  • Jäst: Fermentis Safwhisky M-1

    Orökt malt: Pilsnermalt från Vikingmalt i Halmstad

    Rökig malt: Pilsnermalt från Castle Maltings i Belgien

    Ingående kornsorter: Prestige, Sebastian, Rosalina, Tipple, Quench, Shandy, Propino, Tam Tam och Columbus

    Processvatten: Från Bålsjön, filtrerat genom sand- och kolfilter.

    Kylvatten: Från Ångermanälven

    Ingående batcher: 230A-236B, 436B-488A, 582B, 604A-606B, 627A-648A

    Batchstorlek: 1200 kg malt / 6300 liter vört

    Genomsnittlig jästid: 80 timmar i rostfria jäskar.

    Destillerad mellan 2012-03-22 och 2014-02-26

     

  • Alkohol: 46 ABV % ABV
    Ålder: 6,62
    Fenolhalt: 6 ppm
    Fat: Bourbon samt ny amerikansk ek
    Antal flaskor: 2 148 st
    Flaskvolym: 500 ml
    Pris: 0 SEK

Tidigare buteljeringar

Vår whisky berättar historien om vårt arv, vår miljö och händelser som format vår historia

The High Coast Whisky Insider

Registrera dig och ta del av det senaste inifrån destilleriet