Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.

Hoppa till innehåll

Meny

Stäng
63°N 17°E Sörviken 140, 872 96 Bjärtrå High Coast, Sweden
+46 (0) 612 530 60 besok@highcoastwhisky.se @highcoastwhisky
Meny

Altitud

Altitude är en whisky som skapats i samarbete med SAS och som erbjuds ombord på samtliga SAS rutter, såväl i Sverige som internationellt. Altitud är vår första whisky som presenteras i 50 ml petflaskor och har premiär ombord under hösten 2021.

High Coast Whisky Altitud

Tidigare ombord på SAS finns Atmosfär som enbart är tillgänglig för passagerare i business class. Altitud är lätt rökig (11 ppm i malten) och har rejäla influenser av svensk och ungersk ek. Medelåldern på ingående whisky är 6,26 år och alkoholhalten är satt till 46 %. Receptet till Altitude består av en noggrann kombination av fat för att skapa en mjuk och tillgänglig whisky som ändå har karaktär och bär vår omisskännliga smakprofil.

Så här ser receptet ut utifrån de ingående faten:

51% av whiskyn har lagrats på ungersk ek och sedan flyttats över till bourbonfat.
23% på 2nd fill Bourbonfat
19% har lagrats på svensk ek och sedan flyttats över för att slutlagras på bourbonfat
5% har lagrats hela tiden på ungersk ek och de sista 2% har lagrats på PX-fat.

Whiskyn fungerar utmärkt både som en avkopplande dram och som en perfekt avslutning till en måltid ombord.

High Coast Whisky Altitud
  • 51% av whiskyn har lagrats på ungersk ek och sedan flyttats över till bourbonfat.
    23% på 2nd fill Bourbonfat
    19% har lagrats på svensk ek och sedan flyttats över för att slutlagras på bourbonfat
    5% har lagrats hela tiden på ungersk ek och de sista 2% har lagrats på PX-fat.

  • Jäst: Fermentis Safwhisky M-1

    Malt: Pilsnermalt från Vikingmalt i Halmstad och rökmalt från Castle Maltings i Belgien

    Processvatten: Från Bålsjön, filtrerat genom sand- och kolfilter.

    Kylvatten: Från Ångermanälven

    Batchstorlek: 1,2 ton malt

    Genomsnittlig jästid: 80 timmar i rostfria jäskar.

    Första skärning av hjärtat:
    Orökt recept:13 minuter huvud (försprit)

    Rökigt recept:30 minuter huvud (försprit)

    Andra skärning av hjärtat:
    Orökt recept:67 % ABV (20°C)

    Rökigt recept:60 % ABV (20°C)

  • Alkohol: 46 % ABV
    Ålder: 6,26 år
    Fenolhalt: 11 ppm
    Fat: bourbonfat, svensk ek, ungersk ek och PX
    Antal flaskor: 0 st
    Flaskvolym: 50 ml
    Pris: 0 SEK

Tidigare buteljeringar

Vår whisky berättar historien om vårt arv, vår miljö och händelser som format vår historia

The High Coast Whisky Insider

Registrera dig och ta del av det senaste inifrån destilleriet