Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.

Hoppa till innehåll

Meny

Stäng
63°N 17°E Sörviken 140, 872 96 Bjärtrå High Coast, Sweden
+46 (0) 612 530 60 besok@highcoastwhisky.se @highcoastwhisky
Meny

Livet som fatägare

Logga in i fatägarwebben här

Köp fat

Att äga ett fat med unik och högklassig High Coast Whisky, själv, tillsammans med dina vänner eller via ditt företag är ett spännande sätt att fördjupa ditt whiskyintresse. Som fatägare hos oss väntar dig ett whiskyäventyr, fyllt av erbjudanden och upplevelser.
Alla aktuella uppgifter om fatägade hittar du under För Fatägare.

Fatfyllning

Vid ett antal tillfällen varje år ordnar vi fatfyllardagar för våra nya fatägare. Då kan du, och de du eventuellt äger fatet tillsammans med, vara med från början. Du väljer ut ditt fat, fyller det, väger det, märker det och spikar på fatplaketten. Därefter hamnar fatet i lagerhuset för att påbörja utvecklingen från nydestillat till whisky. Du kan även kombinera denna aktivitet med lunch och whiskyprovning.

Provsmakning

Du har sedan möjlighet att följa mognadsprocessen genom att provsmaka innehållet i ditt fat. Vår rekommendation är att du gör det varje år. Självklart kan du göra detta vid destilleriet men du kan även få ditt fatprov vid någon av de många mässor där vi medverkar. För att få ditt fatprov måste du beställa senast tre veckor i förväg via fatägarwebben.
För att provsmaka ditt fat på destilleriet måste du boka ditt fatprov och datum/tid två veckor innan ditt besök till besok@highcoastwhisky.se

Buteljering

När du bedömer att ditt fats innehåll är färdiglagrat så talar du om för oss att det är dags att buteljera. Flaskorna är på 50 centiliter. Ett fat på 39,25 liter rekommenderar vi att du lagrar mellan tre och fem år men varje fat är unikt och det är du som bestämmer. Du väljer om du vill buteljera innehållet i en eller två omgångar. (För delad buteljering utgår en mindre avgift.) Normalt buteljerar vi vid fatstyrka men om du hellre vill ha whiskyn med en lägre alkoholhalt så ordnar vi det mot en avgift. För att slippa kylfiltrering buteljerar vi dock inte whiskyn vid en lägre alkoholhalt än 46 % (50 % för sherryfat). Delar av flaskans etikett har du också möjlighet att designa själv.

Provningar, resor och andra aktiviteter

Vår ambition är att ditt fatägande ska vara början på en relation där vi kan erbjuda upplevelser för dig som whiskyentusiast. Det kan röra sig om provningar eller aktiviteter där du har möjlighet att utbyta erfarenheter med andra fatägare.

High Coast Whiskyfestival

Varje sommar ordnar vi en whiskyfestival på destilleriet i Bjärtrå. Här samarbetar vi med ett antal andra företag i branschen för att göra detta till sommarens whiskyhändelse. Som fatägare blir du inbjuden men självklart är du välkommen även om du inte ännu äger ett eget fat. Passa på att se några andra platser längs Ångermanälven i sommarskrud. Läs mer här.

Whiskyakademi

För dig som är en äkta eldsjäl har vi också skapat en Whisky Akademi, en omfattande genomgång av den ädla konsten att producera maltwhisky. Under utbildningen kommer du, under ledning av vår personal och med destillerichef Roger Melander i spetsen, att jobba i vårt destilleri. Allting i tillverkningsprocessen tas upp, från malning av malten till fyllning av fat. Naturligtvis varvas det praktiska arbetet med teoripass, whiskyprovningar och goda middagar.

Besök på destilleriet

Självklart vill vi gärna visa upp vårt vackra destilleri. Vi kan erbjuda allt från öppna visningar till skräddarsydda besök. Våra öppettider varierar dock över året. Ring eller maila oss för att boka ditt besök
0612-530 60 eller besok@highcoastwhisky.se

Köp fat

The High Coast Whisky Insider

Registrera dig och ta del av det senaste inifrån destilleriet