Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.

Hoppa till innehåll

Meny

Stäng
63°N 17°E Sörviken 140, 872 96 Bjärtrå High Coast, Sweden
+46 (0) 612 530 60 besok@highcoastwhisky.se @highcoastwhisky
Meny

Ditt whiskyfat

Att äga ett fat med unik och högklassig High Coast whisky,
själv, tillsammans med dina vänner eller via ditt företag är ett spännande
sätt att fördjupa ditt whiskyintresse. Som fatägare hos oss väntar dig
ett whiskyäventyr, fyllt av erbjudanden och upplevelser.

Är du redan fatägare? Logga in på fatägarwebben här

Vill du köpa fat klicka här

Så här går det till att bli fatägare

Här får du en snabb guide till hur det går till att börja fatresan tillsammans med oss. Alla detaljer med affärsmodell, priser, val och annat finns i vår Fatshop online. Och du kan alltid ringa någon av våra fatexperter som du hittar längre ned. Nu åker vi!

Välja fattyp

Du behöver ta ställning till vilken typ av fat du vill lagra din whisky på. Ek är naturligtvis det givna grundmaterialet i våra fat men det finns en hel del att välja på. Våra standard fat är bourboun-fat, fat som det tidigare lagrats amerikansk bourbon på, eller sherry-fat som fått sin karaktär från att ha innehållit spansk sherry. Men vi har alltid ett flertal andra fat att välja mellan, exempelvis fat av nyek från Sverige eller från andra delar av världen, fat som kanske innehållit rom, eller rökig whisky från Islay. Det du och dina fatägare måste göra är att bestämma er vilken karaktär ni vill ha på er whisky. Kryddigt spännande nyek, smörkola från bourbon, sötma och torkad frukt från sherry eller vad nu ni gillar.

Rökig eller orökt

Sedan gäller det att bestämma karaktär på spriten som läggs på fatet. Vad gillar du/ni för typ av whisky? Robust rökig eller mer elegant orökt. Smaken får avgöra och whiskyn skapas med det recept ni väljer. Nu är det dags att beställa ditt fat och det gör du direkt på vår Fatbutik online eller av någon av våra fatsäljare längst ned på sidan

Nu fyller vi fatet

Vill man vara med och fylla sitt fat själv så går det ofta att lösa, annars så fyller vi fatet åt dig och spikar på en skylt med det namn du valt för ert fat. (Observera att man inte kan fylla alla typer av fat själv, några kan också redan vara fyllda.) Däremot kan du alltid komma och klappa om ditt fat.

Följ utvecklingen och vänta på något gott

Därefter placeras fatet i våra stora lagerhus vid Ångermanälvens strand där det ligger exponerat för det norrländska klimatets olika växlingar och årstider. Nu är ni fatägare och ingår en exklusiv skara whiskyentusiaster som har en speciell plats i våra hjärtan. Ni har en egen webbportal med inlogg, Fatägarwebben, där ni administrerar ert fat och era beslut under fatägartiden. Där finns all information ni behöver. För att kunna kallas whisky ska det lagras i minst 3 år och efter tre år är många av de ankare som är bundna av ny ek på väg att nå full mognad. De fat som innehållit annan sprit tidigare som bourbon, rom eller sherryfat behöver oftast något år till för att nå sin fulla smakhöjd. Men det är du som bestämmer när ditt/ert fat är färdigt att buteljeras. Varje år kan du ta ut ett fatprov på innehållet och följa dess utveckling.

Som fatägare får du löpande erbjudanden och inbjudningar till olika evenemang som fatägarträffar på olika platser i Sverige.

Nu ska whiskyn över på flaska

När du/ni känner att er whisky är mogen för buteljering anmäler ni det och bestämmer hur er etikett ska se ut. Beroende på hur mycket som avdunstat under lagringen och om ni skulle vilja späda whiskyn så kommer ni att kunna se fram emot ett 60-tal 50 cl flaskor härlig singelmalt med personlig prägel. Ni avgör också var ni vill hämta ut era flaskor. Vi erbjuder uthämtning i Tyskland, Danmark, Estland och naturligtvis via Systembolaget. De olika alkoholskattesatserna påverkar slutpriset per flaska. Nu är det dags att njuta och kanske fylla fatet för en andra omgång.

Prata med oss om alla detaljer och varianter

Det finns massor av val och möjligheter när man ska äga ett eget whiskyfat hos oss på High Coast Distillery. Att prata med någon av våra fatexperter är det säkraste sättet att starta fatägandet på rätt sätt. Du har deras kontaktuppgifter här nedan, de finns där för din skull.

Aktuella kampanjer och valmöjligheter hittar du i vår Fatbutik online.

Fullständiga villkor kan du ladda ner här.

Välkommen på en spännande fatresa med oss på High Coast Distillery!

Här är dina kontakter!

Köp fat

Sara Larsson 070 552 04 14
Bo Eng 070-5520461
Peter Granåsen 070-6545401

The High Coast Whisky Insider

Registrera dig och ta del av det senaste inifrån destilleriet