Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.

Hoppa till innehåll

Meny

Stäng
63°N 17°E Sörviken 140, 872 96 Bjärtrå High Coast, Sweden
+46 (0) 612 530 60 besok@highcoastwhisky.se @highcoastwhisky
Meny

Restaurang 63ºN

Vi har öppet i september
Måndag – Torsdag 11:00-17.00
Fredag, lördag 11:00-21.00

Söndag Stängt


Oktober
Måndag stängt
tis-fre 11:00-16:00
lördag 11:00-20:00
Söndag stängt
Öppet på kvällstid vid förfrågan min 8 pers

A lá carten – Serveras från kl 11.00 lördag. Menyn varierar ut efter säsong samt utbud på råvaror.

Lunchmenyn ligger nedanför a lá carten.

Kantarellsoppa – 129 kr / Hel 239 kr

Egenplockad svamp, smörstekt bröd, västerbottensost, timmer, timjan, tryffelcrème.

Lammracks – 329 kr

Chevrélasagne, rosmarinsky, hasselnötter, persilja, chili, vitlök, primörer.

Entrecote för två – 609 kr/ för 1 person 349 kr

Hängmörad svensk entrecote, rödvinssås, persiljesmör, pommes frites, rostad potatis, sotarfläsk, primörer, nybakt bröd, side sallad, whiskygrus.

Torskrygg – 309 kr

Sidfläsk, vitvinssås, Karl-Johan, kantarell, äggula 63 °N, marinerad rödbeta, ångad gul morot, brynt smör.

Kvällens husman – 199 kr

Fråga vår personal vad köket har i grytorna för kvällen.

 

Vaniljglass – 89 kr

Varma hjortron, Älv.

Creme Brulé – 99 kr

Marinerade bär, dubbel knäck.

 


LUNCHMENY

Under lunchen serverar vi en härlig salladsbuffé. Priset för vår lunch är 129 kr. Det ingår självklart kaffe och kaka. Serveras mellan 11-15.

Smaklig spis!

Med reservation för eventuella ändringar.

Lunch v.38

Måndag – Svamprisotto med nyriven parmesan och citronolja.

Tisdag – Smörbakad kummel med potatispuré, rökt sidfläsk, kantareller och vitvinsås.

Onsdag – Husets köttfärslimpa med gräddsås, pressgurka, kokt potatis och whiskylingon.

Torsdag – Bakad kyckling med currysås, rostade primörer och jasminris.

Fredag – Pepparbiff med grönpepparsås och potatisgratäng.

Lunch v.39

Måndag – Pepparbakad lax med sandefjordssås och dillslungad potatis.

Tisdag – Husets egenrullade köttbullar med gräddsås, potatispuré, pressgurka och whiskylingon.

Onsdag – Lasagne 63ºN , parmesan olja, hyvlad lagrad ost och tomatsallad.

Torsdag – Pannbiff med brunsås, stekt lök och kokt potatis.

Fredag – Örtbakad fläskfilé, husets bearnaise, baconfrästa haricotverts, friterad potatis.

Lunch v.40

Måndag – Moster Nettes ugnsbakade torskrygg med brynt smör, skagen, rostad paprika och citronpotatis.

Tisdag – Nattbakad fläskkarré, med husets svampsås, rostad potatis samt svartvinbärsgelé

Onsdag – Asiatisk kycklingfilé, med persiljemajonnäs och stekt ris.

Torsdag – Plommonspäckad kotlettrad med gräddsås, rårörda lingon och kokt potatis.

Fredag – Långbakad ryggbiff med tryffelsky och potatisgratäng.

 

Lunch v.41

Måndag – Pestobakad laxfilé med grönsakskompott, dillkokt potatis och romsås.

Tisdag – Grillad fläskkarré med stuvad vitkål och västerbottenspotatis.

Onsdag – Isterband med dillstuvad potatis och inlagda rödbetor.

Torsdag – Fläskfilepasta med vitlök och örter samt nyriven parmesan.

Fredag – Oxfilé provencale, råstekt potatis, vitlökssmör.

Lunch v.42

Måndag – Vitlök och persiljebakad fläskfilé med färskostcreme och bakad potatis, persiljesås.

Tisdag – Klassisk kalops med kokt potatis samt svartvinbärsgelé.

Onsdag – Nattbakad kotlettrad, äppelcidersås, rostad potatis, hyvlad rödlök.

Torsdag – Stekt strömming med potatispuré, hyvlad rödlök, brynt smör, whiskylingon.

Fredag – Ryggbiff 59 grader med husets bearnaise, rödvinssås och potatisfondant.

 Lunch v.43

Måndag – Fiskgryta på vårat vis, saffran, handskalade räkor.

Tisdag – Grillad flankstek med chimuchurri, choronsås, gratinerad tomat och pommes frites.

Onsdag – Färskostbakad svensk kyckling med rostade primörer, klyftad potatis och svartvinbärsgelé.

Torsdag – Bakad kyckling med dragonsås, rostade primörer och jasminris.

Fredag – Rostbiff med trepepparsås och skånsk potatisgratäng med västerbottensost.

The High Coast Whisky Insider

Registrera dig och ta del av det senaste inifrån destilleriet