Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.

Hoppa till innehåll

Meny

Stäng
63°0'N 12°12'E Sörviken 140, 872 96 Bjärtrå High Coast, Sweden
+46 (0) 612 530 60 info@highcoastwhisky.se @highcoastwhisky
Meny

Restaurang 63ºN

SOMMARMENY 2021

Något före 

Toast Skagen – 109 kr / Hel 179 kr 

Smörstekt bröd, pepparrot, gräslök, dill, citron, hand skalade räkor, sikrom. 

Smörbakad majskolv – 109 kr

Parmesan, tryffel, jalapeño, syrad crèmefraiche.

Från Havet 

Moule frites – 199 kr 

Saffrans aioli, vitlök, timjan, vitt vin, chili, smörstekt bröd, frasiga pommes. 

Fiskgrytan – 289 kr 

Dagens fångst, saffran, hand skalade räkor, saffrans aioli, olja med Hav, nybakat bröd. 

Varmrökt lax – 189 kr 

Sommarpotatissallad, citron, salladslök, senaps crème. 

Från Bonden 

High Coast Whiskyburgare – 219 kr 

180 gr kött från Hansens Chark i Umeå, whiskeycheddar, karamell lök, husets aioli, crisp sallad, frasiga pommes.  

Bookmaker toast – 279 kr 

Smörstekt levain, skivad svensk oxfilé, picklad lök, parmesan, salladsbädd, senaps crème, bearnaise, husets pommes frites. 

Bankad oxfilé – 289 kr

Ratatouille, frasiga pommes, bearnaise, rödvinssås.

Från Landet 

Svamprisotto – 199 kr 

Tryffelolja, pinjenötter, ramslöksgremolata, västerbottensost. 

High Coast vegburgare – 199 kr 

Svensk haloumi, whiskeycheddar, picklad lök, husets aioli, crisp sallad, frasiga pommes. 

Sallad N63 grader  

Haloumi– 169 kr 

Kyckling – 179 kr 

Hand skalade räkor – 189 kr 

Något efter 

Marängsviss ala PG – 89 kr

Banan, jordgubbar, maräng, vaniljglass, vispad grädde, krossade drömmar.

Chokladfondant – 89 kr 

Kola kross, choklad, Timmer, vaniljglass, hallon, Dumle flarn. 

Kaffe godis – 69 kr 

Kockens utvalda tryfflar. 



LUNCHMENY v.24

Under lunchen serverar vi en härlig salladsbuffé. Priset för vår lunch är 129 kr. Det ingår självklart kaffe och kaka. Smaklig spis!

Måndag – Färskostbakad svensk kyckling med rostade primörer, klyftad potatis och svartvinbärsgelé.

Tisdag – Raggmunk och stekt fläsk från svenska gårdar, rårörda whiskylingon.

Onsdag – Boeuf bourgogne med tryffelcreme, citronkokt potatis och karamellfläsk.

Torsdag – Ångad torsk med brynt smör, handskalade räkor, pepparrot, krossat ägg och dillkokt potatis.

Fredag – Kalvwallenbergare med ärtorilök, skirat smör, potatispuré.

The High Coast Whisky Insider