Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.

Hoppa till innehåll

Meny

Stäng
63°0'N 12°12'E Sörviken 140, 872 96 Bjärtrå High Coast, Sweden
+46 (0) 612 530 60 info@highcoastwhisky.se @highcoastwhisky
Meny

Kalendarium

Detta händer på High Coast Distillery


Sommaren 2021

Besökscentrat öppnar den 28 maj för säsongen
(Framflyttat pga nya restriktioner i region Västernorrland)

(Midsommarafton öppet kl 10-16 för sillunch. Guidad visning kl 13.)

Visningar och provningar 29/5 -12/6
Varje lördag visning kl 13. Provning kl 15.
Pris: Visning 175 kr och provning 325 kr.
Under visningen får man en historisk bakgrund och besök i destilleri och lagerhus. (ca 70 min)
Provningen innehåller fem sorter – våra Origins plus en överraskning. (ca 60 min)
Förbokning rekommenderas. besok@highcoastwhisky.se

Visningar och provningar 14/6-31/8
Visningar varje dag kl 10, 13 och 17. Provningar varje dag kl 15.
Pris: Visning 175 kr och provning 325 kr.
Under visningen får man en historisk bakgrund och besök i destilleri och lagerhus. (Ca 70 min)
Provningen innehåller fem sorter – våra Origins plus en överraskning. (ca 60 min)
Förbokning rekommenderas. besok@highcoastwhisky.se

Fatägardagar kl. 11-15:30
29/6, 30/6, 21/7, 22/7 (Fullbokad), 28/7 (Fullbokad), 3/8, 4/8, 11/8, 17/8 (Fullbokad), 18/8, 4/9 (Fullbokad)
750 kr/person
Peter Söderlind tar dig med på en spännande dag med ditt fat i fokus. Under lite drygt fyra timmar ägnar vi åt whiskyn och historien bakom. Du får dessutom själv ta fatprov i lagerhuset från ditt eget fat. Vi startar med visning av anläggningen med uttag av fatprover, sedan lunch innan whiskyprovning av fem sorter. Avslutar gör vi runt lägerelden med en stunds filosoferande vid älvstranden med kokkaffe gjort på nymalda bönor som lagrats i våra whiskyfat. Är du inte fatägare så är du ändå varmt välkommen att ta del av detta event, för vem vet, kanske startar din egen fatresa här.
Biljett bokas med datum, namn och fatnummer till besok@highcoastwhisky.se. Ange antal personer samt eventuell matallergi.
(Deltar man i detta event så beställs inte fatprov via fatägarwebben, man tar ut det själv från det fatnummer man anger vid bokning. Viktigt att den juridiske fatägaren gör bokningen)

I samverkan med en älv  – En historisk visning
1/7, 22/7, 29/7, 5/8 och 12/8
Start kl 18.
Följ med på en historisk guidning av den plats där destilleriet ligger. Vi tar dig med från tiden då älven för flera tusen år sedan skapade förutsättningar för människan, fram genom åren för sågverksepoken in till våra dagar om hur älven påverkar vår whisky. Det blir skrönor och fakta i en blandning av komik och dramatik, allt med älven som huvudrollsinnehavare i den historia som fortfarande håller på att skrivas; i lugnet, i stillsamheten. (Tack till författaren Birger Norman för inspiration till namnet på denna tur.)
Vi promenerar längs vissa stigar där det underlättar att använda stabila skor. Avslutar gör vi vid lägerelden vid älvstranden med kokkaffe och den stund som bara älven kan ge, och har gett genom årtusenden. 
Den ordinarie guidade visningen av destilleriet rekommenderas varmt då denna tur inte fokuserar på whisky. Efter lägerelden vill vi tipsa om att avnjuta våra Origins (Älv, Timmer, Berg och Hav) på vår altan med utsikt över det område vi nyss fått en djupare insikt om.
Guide: Peter Söderlind
Tidsåtgång ca 75 min (Enbart utomhus)
Pris 175 kr per person inkl kokkaffe
Bokas på besok@highcoastwhisky.se

High Coast Whiskyfestival 28 augusti
Whiskyfestivalen på High Coast Distillery är något unikt i whiskyvärlden. Älven, glädjen, musiken, maten, whiskyn, ja vi kan fortsätta länge för det är många ingredienser som blandas för att bli den mäktiga gryta vi helt enkelt kallar för festivalen. I år senarelagd så att läget i samhället förhoppningsvis har hunnit förbättrats. En sensommardag och kväll då lyktor, lägereldar och framför allt en eldsprakande skulptur får göra entré för första gången i festivalens historia, utöver allt det som är just festivalen.

Lägereld 25 september
När mörkret lägger sig och lågornas dans speglas i Ångermanälven medan kaffeångorna förenas med björkvedsbrasornas rök, ja då kan vi bara beskriva det som hemma. I höst kör vi andra upplagan av Lägereld. Det är vår hyllning till elden, skogarna, älven och whiskyn.

Vi har redan nu säkerställt att Andreas Nilsson, traktens store tolkare av lägereldarnas och norrlandsskogarnas mystik, finns på plats med sin gitarr medan kvällssolens sista strålar blir avlöst av brasornas sken.

Som en central bärare av den unika känsla som bara kan upplevas här hos oss står whiskyn, så självklart blir det whiskyprovningar, whiskybar och whiskyinspirerad mat på menyn. Och mer är att vänta.


The High Coast Whisky Insider