Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.

Meny

Stäng
63°0'N 12°12'E Sörviken 140, 872 96 Bjärtrå High Coast, Sweden
+46 (0) 612 530 60 info@highcoastwhisky.se @highcoastwhisky
Meny

High Coast Whisky söker ny VD

High Coast Whiskys nuvarande verkställande direktör (VD) kommer efter tio framgångsrika år att lämna sin befattning under 2020. Bolaget söker därför en ny verkställande direktör till bolaget.

Vi söker en affärsinriktad VD med starkt engagemang, dokumenterat gott ledarskap och kompetens för att bidra till bolagets fortsatt expansiva utveckling.

Som VD har du det övergripande ansvaret för bolagets utveckling och befattningen är direkt underställd styrelsen. Din uppgift är att leda och utveckla bolagets verksamhet med ett affärs- och resultatinriktat arbete där kommande utveckling, tillväxt och lönsamhet står i fokus. Tillsammans med alla medarbetare skall bolaget leverera effektiva tjänster för verksamhetens behov och bidra till vår fortsatta resa för produktion och expansion för ett av världens mest framstående varumärken för singel malt whisky. Det innebär att rollen innehåller att bygga nätverk och kontakter regionalt, nationellt och internationellt.

Vår VD leder ett tjugotal kunniga och engagerade medarbetare som alla tar ett stort ansvar i verksamheten och som ambassadörer för vårt varumärke och våra produkter. Det är ett lagarbete där ledarskapet grundas i förmågan att forma struktur och interna processer och samtidigt samlat skapa uppslutning kring bolagets långsiktiga mål och visioner. Bolaget präglas i hög grad av entreprenörsanda. Den är vi stolta över och den kommer ta bolaget, vårt varumärke och våra produkter in i en spännande och positiv framtid. 

Egenskaper

God ledare
God teoretisk utbildning
Erfarenhet från ledande befattningar
Affärsinriktad
Innovativ
Erfarenhet från livsmedels- och/eller dryckesbranschen är en merit, Förtroendeingivande och socialt kompetent
Långsiktig i en VD-befattning.

Bakgrund

Dokumenterat god ledare med erfarenhet från näringslivet
Relevant akademisk utbildning eller motsvarande
Tydligt marknadsorienterad profil med erfarenhet på strategisk nivå.

Vi tror att du är en man eller kvinna som passerat de första fyrtio åren.

Ansökan

Ansökan med CV + Personligt brev skickas till:
Styrelsens ordförande Anders Källström

E-post:  anders.kallstrom@highcoastwhisky.se
Telefon: + 46 70-629 55 02

Sista ansökningsdag till tjänsten som Verkställande Direktör (VD) på High Coast Whisky är 04 oktober 2019

Generell information

High Coast whisky (tidigare Box) är ett relativt ungt whisky företag som på kort tid fått internationellt erkännande för sin kvalitativa whisky. Vi säljer och marknadsför vår whisky främst i Sverige men finns också på ett 10-tal internationella marknader.

Under 2018 erhöll företaget utmärkelsen Gasell-företag av tidningen Dagens Industri.b

Om High Coast Single Malt Whisky

På den 63e breddgraden, i norrländska Ådalen, på en udde i älven där grusvägen tar slut ligger ett av världens nordligaste whiskydestillerier.

Inne i värmen bakom det gamla kraftverkets väderbitna tegelfasad pågår en ständig jakt på detaljer. Inget ska lämnas åt slumpen.

Platsen i sig är inget undantag. Den norrländska naturen, Ångermanälvens iskalla vatten, bistra vintrar och ljumma sommarnätter sätter oavbrutet sin prägel på vår whisky. Lägg därtill kunskapen och passionen hos oss som jobbar här och du får ett destilleri i världsklass.

Välkommen hem till oss. 

Whiskyn från Box Destilleri har funnits på Systembolaget sedan 2014. Huvudprodukten Dálvve, är en av toppsäljarna i premiumsegmentet. Vid produktions- och besöksanläggningen i ångermanländska Bjärtrå produceras whisky sju dagar i veckan och i lagerhusen mognar cirka 10 000 fat. High Coast Single Malt Whisky säljs i dag i ett tiotal länder. Bolagets aktie är noterad på Pepins. Omsättningen är omkring 50 MSEK och verksamheten sysselsätter cirka 20 personer.

The High Coast Whisky Insider