Pressmeddelanden

High Coast Distillery planerar att investera 12,1 msek i bland annat utbyggnad av kök och besökscentrum, markarbeten för övernattningsmöjligheter och en ny buteljeringslina i produktionen. Företagsstödet på 4,26 msek innebär 35% av den totala investeringen om alla projekt genomförs som planerat.

– Det känns väldigt kul att region Västernorrland har fortsatt stark framtidstro i vårt bolag. säger Henrik Persson vd High Coast Distillery. Stödet hjälper oss att expandera i fortsatt hög takt och ger oss möjlighet att ta emot ännu fler besökare från hela världen, avslutar Henrik

För frågor och ytterligare information kontakta:

På den 63e breddgraden, i norrländska Ådalen, på en udde i älven där grusvägen tar slut ligger ett av världens nordligaste whiskydestillerier.

Inne i värmen bakom det gamla kraftverkets väderbitna tegelfasad pågår en ständig jakt på detaljer. Inget ska lämnas åt slumpen.

Platsen i sig är inget undantag. Den norrländska naturen, Ångermanälvens iskalla vatten, bistra vintrar och ljumma sommarnätter sätter oavbrutet sin prägel på vår whisky. Lägg därtill kunskapen och passionen hos oss som jobbar här och du får ett destilleri i världsklass.

Välkommen hem till oss.

Whiskyn från High Coast Distillery under varumärket High Coast Whisky har funnits på Systembolaget sedan 2014. Serien Origins med Älv, Hav , Berg och Timmer i premiumsegmentet. Vid produktions- och besöksanläggningen i ångermanländska Bjärtrå produceras whisky sju dagar i veckan och i lagerhusen mognar cirka 14 000 fat. High Coast Single Malt Whisky säljs i dag i ett tiotal länder. Bolagets aktie är noterad på Pepins. Omsättningen är omkring 55 MSEK och verksamheten sysselsätter cirka 20 personer.