Haben Berhe - CCO High Coast Whisky
Pressmeddelanden

Haben kommer senast från en roll på det välkända ölvarumärket The Brooklyn Brewery där han varit instrumentell i utvecklandet av både marknadsföring, försäljning och organisation de senaste nio åren. Vd Henrik Persson och Haben har tidigare jobbat ihop under Henriks tid på Carlsberg.

  • Det känns oerhört kul att få jobba ihop med Haben igen. Han har en erfarenhet och kunskap om varumärkesbyggande och försäljning som passar helt perfekt för det stadie High Coast Whisky befinner sig i, säger Henrik Persson, vd High Coast Whisky
  • Jag ser väldigt mycket fram emot den här möjligheten. High Coast Whisky är ett otroligt spännande företag med en verksamhet driven av passion och ett varumärke med enorma möjligheter framför sig. Med sin bas i det unika världsarvet Höga Kusten, som i sin tur ger upphov till makalöst god whisky, och med en börsnotering i ryggen så är framtiden minst sagt spänningsfylld. Det är en ära och ska bli väldigt kul att förvalta och hjälpa varumärket att etablera sig globalt, säger Haben Berhe.

Första arbetsdag blir den 16 maj och Haben kommer att utgå ifrån kontoret på Östgötagatan 23 i Stockholm men tillbringa en hel del tid uppe vid destilleriet i Bjärtrå.  

Frågor, pressmaterial med mera vänligen kontakta

Henrik Persson, VD
Tel: +46 (0)70-552 02 72
E-mail: 
henrik.persson@highcoastwhisky.se

Haben Berhe, CCO
Tel: +46 (0)73-505 99 95
E-mail: 
haben.berhe@highcoastwhisky.se

På den 63e breddgraden, i norrländska Ådalen, på en udde i älven där grusvägen tar slut ligger ett av världens nordligaste whiskydestillerier.

Inne i värmen bakom det gamla kraftverkets väderbitna tegelfasad pågår en ständig jakt på detaljer. Inget ska lämnas åt slumpen.

Platsen i sig är inget undantag. Den norrländska naturen, Ångermanälvens iskalla vatten, bistra vintrar och ljumma sommarnätter sätter oavbrutet sin prägel på vår whisky. Lägg därtill kunskapen och passionen hos oss som jobbar här och du får ett destilleri i världsklass.

Välkommen hem till oss.

Whiskyn från High Coast Distillery under varumärket High Coast Whisky har funnits på Systembolaget sedan 2014. Serien Origins med Älv, Hav , Berg och Timmer i premiumsegmentet. Vid produktions- och besöksanläggningen i ångermanländska Bjärtrå produceras whisky sju dagar i veckan och i lagerhusen mognar cirka 14 000 fat. High Coast Single Malt Whisky säljs i dag i ett tiotal länder. Bolagets aktie är noterad på Pepins. Omsättningen är omkring 55 MSEK och verksamheten sysselsätter cirka 20 personer.