Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.

Hoppa till innehåll

Meny

Stäng
63°0'N 12°12'E Sörviken 140, 872 96 Bjärtrå High Coast, Sweden
+46 (0) 612 530 60 info@highcoastwhisky.se @highcoastwhisky
Meny

Kampanjfat våren 2020


Tre unika faterbjudanden från High Coast Whisky

Moscatel

När vår destillerichef Roger Melander besökte vår spanska leverantör av sherryfat fick han prova en sherryproducents Moscatel-vin. Han blev helt hänförd och förstod direkt att det fruktiga vinet skulle gifta sig perfekt med High Coasts destillat. På stående fot beställde han 50 stycken 40-liters Moscatelfat.

Moscatellagrad whisky är ytterst ovanligt. Vårt fruktiga destillat kommer i dessa fat att utveckla en whisky som är unik i sitt slag. Förvänta dig en smakrik, mjuk whisky med söta vinösa toner. Faten är bundna i Spanien av ny amerikansk ek och har därefter mättats med Moscatelvin i cirka 15 månader.

Cognac

Att lagra whisky på fat som tidigare innehållit konjak är en nyhet hos oss och intresset har varit stort. Vårens kampanj omfattar 30 fat som nu börjar räknas ned. Faten är ombundna från stora konjaksfat från ett riktigt fint konjakshus till vår storlek 40 liter. Vi är övertygande om det här blir spännande whisky oavsett om du väljer rökigt eller orökt recept.

Pajarete

Har du någon gång provat en riktigt gammal, mörk, kanske nästan svart sherrylagrad whisky? Då har du med stor säkerhet provat ett Pajarete-fat. Då har du också med samma säkerhet fått en storslagen smakupplevelse.

Vi har fått möjlighet att köpa in 50 stycken 40-litersfat som lagrat Pajaretevin under 15 månader. Vi är övertygade om att denna Pedro Ximénez deluxe kommer att utveckla en mycket smakrik, mörk whisky med härliga, klassiska och vinösa toner.
Faten är bundna i Spanien av ny amerikansk ek.Nu kan du bli ägare till ett av dessa unika fat. Beräknad lagringstid är cirka fyra år.

Tre olika fat men priset är gemensamt

Vi har ett riktigt bra erbjudande med en gemensam prisbild för alla tre fattyperna.
23 400 kr, orökt recept
24 900 kr, rökigt recept


För mer information samt beställning pratar du med någon av våra fatsäljare

Bo Eng 070-552 04 61
Tord Gullbrand 070-552 02 95
Sara Larsson 070-552 04 14
Peter Granåsen 070-654 54 01

The High Coast Whisky Insider