Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.

Meny

Stäng
63°0'N 12°12'E +46 (0) 612 530 60, info@highcoastwhisky.se High Coast, Sweden
+46 (0) 612 530 60 info@highcoastwhisky.com @highcoastwhisky
Meny

63

Beläget på 63° N är High Coast Distillery ett av världens nordligaste whiskydestillerier. Precis där den 63:e breddgraden skär genom ett av vårt lagerhus #3 har vi lagrat denna rökiga, unika buteljering i 63 månader.

63 består till 100 % av rökig whisky (63 ppm) som har lagrats på 63 liters bourbonfat. I 63 månader. 63 decimeter ovan marken.
63 är tappad på 63 % ABV.

63 säljs i begränsad upplaga på ett femtiotal av Systembolagets butiker.
Artikelnummer: 40534-01
Pris: 863 SEK

  • Recept

    63 består till 100 % av rökig whisky (63 ppm) som har lagrats på 198 bourbonfat med en volym på 63 liter.

    63 är varken kylfiltrerad eller färgad.

  • Ingående fat

    Faten är ombundna av Thorslundkagge från 1st fill bourbon barrels (200 l).

    Faten fylldes mellan 2013-12-20 och 2014-01-27

    2019-04-18 tömdes 92 bourbonfat på totalt 4304 kilo whisky till batch 1 med en genomsnittlig alkoholhalt på 67,3% till blandningstank. Där tillsattes 346 kilo vatten för att uppnå den förutbestämda alkoholhalten på 63%. Batch 1 buteljerades 2019-04-23 vid en temperatur på 63 °F (17 °C)

    Vi rekommenderar att 63 får luftas i glaset en stund för att komma till sin rätt. Tillsätt gärna ett par droppar vatten för att lyfta fram dofterna i glaset, och kanske lite mer om whiskyn upplevs för stark.

  • Ingredienser

    Jäst: Fermentis Safwhisky M-1

    Rökig malt: Torvrökt i 30 timmar på Tweed Valley Maltings, tillhörande Simpsons Malt sedan 1963. Priset var 6,30 kr/kg.

    Rökt till 63 ppm fenolhalt med torv från St Fergus bog, Aberdeenshire i Skottland.

    Ingående kornsorter: 50% Concerto och 50% Optic från 2012 års skörd.

    Processvatten: Från Bålsjön, filtrerat genom sand- och kolfilter.

    Kylvatten: Från Ångermanälven

    Ingående batcher: 608A-626A

    Batchstorlek: 1,25 ton malt

    Jästid: 63 timmar i rostfria jäskar.

    Destillerad mellan 2013-12-16 till 2014-01-24

    Första skärning av hjärtat:
    Rökigt recept: 30 minuter huvud (försprit)

    Andra skärning av hjärtat:
    Rökigt recept: 60 % ABV (20°C)

  • Fakta

    Alkohol: 63 % ABV
    Ålder: 63 månader
    Fenolhalt: 63 ppm
    Fat: Bourbonfat 63 liter, tillverkade av en tunnbindare född 1963
    Antal flaskor: 6 854 st
    Flaskvolym: 700 ml
    Pris: 863 SEK

Köp denna whisky

Tidigare buteljeringar

Vår whisky berättar historien om vårt arv, vår miljö och händelser som format vår historia

The High Coast Whisky Insider