Inget browserstöd

Din webbläsare är väldigt gammal. Den är så pass gammal att den här webbplatsen inte kommer att fungera riktigt som den ska. På browsehappy.com kan du få hjälp med att uppgradera din webbläsare och förbättra upplevelsen.

Meny

Stäng
63°0'N 12°12'E +46 (0) 612 530 60, info@highcoastwhisky.se High Coast, Sweden
+46 (0) 612 530 60 info@highcoastwhisky.com @highcoastwhisky
Meny

In Flames Selection

Anders Fridén, sångare i rockgruppen In Flames, är en genuin whisky- och Boxvän. Tidigare har Anders valt ut fat på Glenfarclas som har buteljerats under gruppens namn. Nu var det dags att upprepa den succén under Box etikett och vi lät Anders husera fritt i lagerhusen under en augustidag 2016.

Han gick till verket med stor entusiasm och fann ett elegant bourbon-fat med karaktär och personlighet. In Flames är ett rockband med hela världen som scen och en mycket stor och hängiven skara fans. När de dryga 300 flaskorna lanserades på Systembolagets beställingssortiment övertecknades de flera gånger om och såldes slut på några sekunder… Den här exklusiva buteljeringen är med andra ord ovanligt svår att komma över men verkligen värd att smaka.

  • Recept

    Ett 200-liters 1st fill bourbonfat. 48,6 % av ingående sprit är rökig, vilket gav en genomsnittlig fenolhalt på 15 ppm i malten. In Flames är varken kylfiltrerad eller färgad.

  • Ingående fat

    Bourbonfatet har tidigare innehållit Jack Daniels whiskey. Fatet har fram till oktober 2014 lagrats i ett fuktigt lagerhus och tappat en del i alkoholstyrka. Från oktober 2014 till augusti 2016 har det lagrats i en torrare miljö i Box lagerhus nummer 3.

    Box In Flames Selection buteljerades vid fatstyrka 2016-09-28 i en upplaga av 359 flaskor.

    Vi rekommenderar att Box In Flames Selection luftas i glaset en stund för att komma till sin rätt. Tillsätt gärna ett par droppar vatten för att lyfta fram dofterna i whiskyn och reducera alkoholhalten.

  • Ingredienser

    Jäst: Fermentis Safwhisky M-1

    Orökt malt: Pilsnermalt från Vikingmalt i Halmstad.

    Rökig malt: Pilsnermalt från Castle Maltings i Belgien.
    Rökt till 31 ppm fenolhalt med torv från Skottland.

    Ingående kornsorter: Tipple, Quench, Publican, Henley och Sebastian

    Processvatten: Från Bålsjön, filtrerat genom sand- och kolfilter.

    Kylvatten: Från Ångermanälven

    Ingående batcher: 18B-27A, 40B-55B, 75A-82B

    Batchstorlek: 1.2 ton malt

    Genomsnittlig jästid: 80 timmar i rostfria jäskar.

    Destillerad mellan 2011-02-09 till 2011-06-22

     

    Första skärning av hjärtat:

    Orökt recept: 13 minuter huvud (försprit)
    Rökigt recept: 30 minuter huvud (försprit)

    Andra skärning av hjärtat:

    Orökt recept: 67 % ABV (20°C)
    Rökigt recept: 60 % ABV (20°C)

  • Fakta

    Alkohol: 60,8 % ABV % ABV
    Ålder: 5,27 years
    Fenolhalt: 0 och 43 ppm. Snitt 15 ppm (malt)
    Fat: 1st fill bourbon
    Antal flaskor: 359 st
    Flaskvolym: 50 ml
    Pris: 1 295 SEK

Tidigare buteljeringar

Vår whisky berättar historien om vårt arv, vår miljö och händelser som format vår historia

The High Coast Whisky Insider